64c1c8dbecc0a93b731ba8560b02243e

Kompleksi – Siltala, 2015

Mitä tapahtuu, kun elämä ei maistu siltä miltä sen pitäisi? Mitä tapahtuu, kun niitä hetkiä jotka vaihtaisi pois on kalenterissa niin paljon, että ne putoilevat rivien yli? Töissä ja kotona parhaansa tekevä Niina taistelee löytääkseen sisältään uuden naisen ja oppiakseen sanomaan tärkeän pienen sanan: ei. Mutta ennen kuin sana löytyy, ehtii tapahtua kaikenlaista. Sekä työpaikalla että kotona jylläävät yt-neuvottelut, mies katoaa, petettyjen ja pettäjien roolit vaihtuvat, kuulusteluhuoneessa esitetään hankalia kysymyksiä ja todellisuus kirskahtelee ikävänlaisesti raiteiltaan.

Arpi_thumb

Arpi – lyhytproosaa aikuisille, kuvat Laura Malmivaara

Arpi (Wsoy 2008) tavoitti lukijat ja kirjallisen kentän hyvin. Sain kirjasta paljon henkilökohtaista palautetta sekä sähköpostitse että suullisesti ja kirja sai muun muassa Runeberg- palkintoehdokkuuden. Kirjan myönteisessä vastaanotossa korostuivat koskettavuus ja rehellisyys.

vuosaari

Vuosaari –elokuva (2012), ohjaus: Aku Louhimies, käsikirjoitus: Repo, Kouki, Louhimies

Vuosaari sai paljon julkisuutta ja arvioita laidasta laitaan City-lehden 5 ja Helsingin Sanomien NYT-liitteen 4 tähdestä Aamulehden 1 tähteen. Elokuvan kävi katsomassa noin 100 000 ihmistä ja se voitti palkintoja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä sai kahdeksan Jussi-ehdokkuutta.

Jalostamo

Jalostamo – nuortenromaani yhdessä Seita Parkkolan kanssa

Kirjan takakannesta:
”Ennen kuin tarina on lopussa, yksi meistä on kuollut.”

LAISKUUS – Norja on taipuisa ja aina samaa mieltä kuin ne joilla on vahva tahto.
KATEUS – Wilma päättää muiden puolesta ja tietää, että ihan jokainen on mahdollinen varas ja selkäänpuukottaja.
AHNEUS – Kioto etsii kiihkeästi ekstaasia ja näkee asioita, joita ei ole.
HIMO – Nukella on monta sukupuolta ja satoja tarinoita, joista jokaisella hän tienaa rahaa suureen unelmaansa.
MÄSSÄILY – Sampsa ahmii ja puolustaa läskejään.
VIHA – Tero taistelee mieluummin barrikadeilla kuin katsoo sivusta kohtuuttomuutta.
YLPEYS – Kusti ja Mikael pestautuvat mielijohteesta laivaan ja huomaavat pian olevansa vankeja.

Seitsemästä ongelmanuoresta on tarkoitus jalostaa kunnon kansalaisia. Projektinvetäjällä on salaisuus. Nuoret muilutetaan laivaan ja seikkailu, joka muuttaa kaiken, alkaa. […]

Kaksi_thumb

Kaksi – romaani aikuisille

Julia on aina kirjoittanut onnellisesti päättyviä kertomuksia, joita kustantajat ja lukijat häneltä yhä odottavat. Mutta oman avioliiton ajauduttua umpikujaan Julian on uskaltauduttava oudoille vesille. Hän alkaa kirjoittaa tarinaa Geestä, joka tarinan edetessä muistuttaa yhä enemmän häntä itseään ja tarjoaa lopulta ulospääsyn arjen labyrintista.

Kaksi on kaunistelematon selviytymistarina, jonka teemoja ovat syyllisyyden voittaminen ja elintilan sekä ihmisarvon saavuttaminen toivottomaksi muodostuvassa parisuhteessa.

ruttolinna

Ruttolinna – nuortenromaani,
joka on kirjoitettu yhdessä Seita Parkkolan kanssa

Ruttolinna sai kiinnostuneen vastaanoton ja Finlandia Junior -ehdokkuuden. Kirja mainittiin vuonna 2015 NYT-liitteen jutussa yhdeksi Sateenkaarikansan huippuhetkistä viime vuosikymmenten ajalta.

Susitosi

Susitosi – nuortenromaani yhdessä Seita Parkkolan kanssa

Ensimmäinen yhteinen teoksemme Seita Parkkolan kanssa oli nuortenromaani Susitosi (WSOY 2001). Kirja syntyi lyhyessä ajassa, muutamassa kuukaudessa. Susitoden tarinassa Laura ja Karina joutuvat tietämättään Lauran enon käynnistämään peliin, joka vie heidät Lappiin ja jännittäviin, osin mystisiin kokemuksiin. Netlibris-verkkolehden kirjatarjottimessa Susitotta kuvattiin seuraavasti:

”Susitosi kertoo kuusitoistavuotiaista Laurasta ja Karinasta, jotka ovat tutustuneet sanataidekurssilla. Nykyteknologian eli sähköpostien ja kännykkäviestien maailma joutuu kontrastiin Lapin luonnon ja alkukantaisen elämän kanssa. Kirjan nimi, Susitosi, viittaa outoon kansioon, jossa on tietoja susien parissa eläneestä lapsesta, ihmissudesta. Kirjan juoni punoutuu jännittäväksi seikkailuksi, jossa todellisuuden ja kuvitellun rajamaalla liikkuminen synnyttää pelottavia tunteita ja muutoksia. Aina ei tiedä mikä on totta, mikä roolipeliä. Kirjan lopussa on tyttöjen rakkaussanakirja ja otteita heidän survival-oppaastaan. (Netlibris 7/2001)

Miehen_thumb

Miehen kuolema – romaani aikuisille

”Niina Revon kolmas romaani Miehen kuolema on ankara kertomus mustasukkaisuudesta, vallankäytöstä, sukupuolisista roolimalleista ja parisuhteista, joihin voi tulla haudatuksi elävältä.” (Miehen kuolema, takakansi.)

”Taidokkaan pikku romaanin liikkeelle paneva voima on kuolema.” (Etelä-Saimaa 27.6.2000).

”Miehen kuolema on taitavasti kudottu pieni kirja.” (Warkauden lehti 14.7.2000)

”Repo on koonnut dekkarin, joka on varsin omaperäinen.” (Satakunnan kansa 13.4.2000).

Varjo

Varjo – romaani aikuisille

“Räsäsen ja Vainikan suvuissa on kuolema usein korjannut satonsa varhain. Lapsia on kuollut kummallisilla tavoilla, moni sukupuun oksa on katkennut ennen lehtiin puhkeamistaan.

Eikä onni suosi Ruut Vainikan ja Reinar Räsäsen perhettäkään. Reinar muuttaa taivaaseen ja lapsista Juhanaa ahdistelevat oudot onnettomuudet ja Leaa vaivaa omituinen oireyhtymä nimeltä kyyhäräkleroosi.

Kohtalon kolhuihin on suvuissa totuttauduttu kahdella eri tavalla. Naisista on tullut uskovaisia, Kristuksen morsiamia, jotka uskovat että kaikella on tarkoituksensa, näytti maailma miten julmalta ja sattumanvaraiselta hyvänsä.

Mutta lääkäreiksi lukeneet miehet ovat aina uskoneet vain tieteeseen. Jos Jumalaa ei ole, niin kuka vaan voi ryhtyä jumalaksi, kunhan vain tietää miten…

Sukuromaaneja on Suomessa kirjoitettu paljon, tieteisromaaneja vähän. Vielä harvempi on yhdistellyt lajityyppejä, ainakaan yhtä kiehtovasti kuin Niina Repo romaanissa, joka pistää pään pyörälle ja mielen vilisemään.”